Het leven als stagiair bij AVG marketing support

Matthias bij AVG Support

Gedurende het laatste semester van dit academiejaar liep ik stage bij AVG marketing support te Anzegem. Hier werkte ik diverse opdrachten af voor diverse klanten. Aan de hand van deze blog geef ik een inzicht over mijn rol binnen AVG marketing support.

Wie ben ik

Ik ben Matthias De Rouck, 21 jaar jong en momenteel zit ik in mijn laatste jaar van de richting marketing- & communicatiesupport aan Hogent. Dit semester kregen we de kans om stage te volgen bij een bedrijf, om op die manier helemaal klaargestoomd te worden voor de professionele wereld. Via een collega van Ann kwam ik terecht bij AVG marketing Support. Naast studeren spendeer ik de meeste tijd aan sport. Een gezonde levensstijl vind ik erg belangrijk. Mens sana in corpore sane, een motto dat past bij mij.

Over AVG marketing support

De missie van AVG Support is om zoveel mogelijk ondernemers hands-on te ontzorgen door hen te ondersteunen in de praktische uitvoering van hun marketing- en communicatieplannen. Zo willen ze de klanten meer tijd geven om te doen waar ze écht goed in zijn, namelijk het runnen van hun bedrijf, waardoor ze kunnen groeienOok wil AVG marketing support dat elk bedrijf zo in de markt wordt gezet dat het de aandacht krijgt die het verdient en op die manier meer omzet kan genereren.

Door regelmatig duidelijke boodschappen te communiceren en daarbij een sprekende huisstijl consequent toe te passen, komen ondernemer en
onderneming professioneel over. Dat doen ze met duidelijke boodschappen en daarbij een consequente huisstijl toe te passen. Dat schept vertrouwen en ligt aan de basis voor klantenbinding. Ik kon mij vanaf het eerste moment vinden bij de missie en visie van AVG marketing support.

Mijn taken

Mijn opdrachten waren vooral grafische ontwerpen maken voor klanten in Adobe Illustrator en Adobe Indesign: social posts, flyers, beachflags, folders enzovoort. Ik had weinig of geen ervaring met deze programma’s. Toch was ik zelf verwonderd hoe snel ik de basis onder die knie had. Natuurlijk ging het niet altijd van een leien dakje, maar Ann en Ellen stonden altijd paraat om mij te helpen.

Naast het grafische aspect heb ik nog een aantal andere taken gedaan. Ik heb een aantal vergaderingen bijgewoond met klanten. Dit was zeker interessant om mee te volgen, vergaderen is iets wat ik zeker in de toekomst nog ga moeten doen en nu heb ik al eens ondervonden hoe dat in zijn
werk gaat.

Ook heb ik de workshop, marketing inspiration day, georganiseerd door Ann gevolgd samen met mede-studenten van de richting marketing en communicatiesupport van Vives Kortrijk. Met een interactief spel leerden we nadenken over marketingactiviteiten en hoe je je bedrijf efficiënt kan laten groeien. We leerden o.a. de doelgroep van een bedrijf bepalen.

Wat mij het meest imponeerde tijdens mijn stage bij AVG marketing support is dat je als stagiair veel verantwoordelijkheden krijgt. Het gaf me het gevoel een meerwaarde te zijn binnen het bedrijf.

De juiste beslissing

Kiezen voor AVG marketing support was zeker de juiste beslissing. Wat ik vooraf verwacht had van het bedrijf en de werknemers heeft me zelf overtroffen. Door deze stage ben ik sterk ontwikkeld op creatief vlak. Vroeger hield ik niet zo van grafisch design, maar nu doe ik dit echt met volle goesting. Naar de toekomst toe zou ik mij zeker wat meer willen verdiepen in grafisch design. Ik kan nu al concluderen dat ik mezelf tijdens de stage heb leren kennen en dat dit traject ook voor een meerwaarde heeft gezorgd binnen mijn professionele carrière.

Ben je nog opzoek naar een toffe en leerrijke stage en hou je van een collegiale sfeer? Dan raad ik AVG marketing support zeker aan. Je leert er veel, er is een collegiale sfeer en je gaat er elke ochtend met een glimlach naartoe!

Eén ding staat vast: ik ben enorm dankbaar voor wat ik heb geleerd en de manier waarop. Ik had me geen betere stage kunnen voorstellen.

Dikke merci aan Ann en haar medewerkers!

Deel dit artikel

Onze tips rechtstreeks in je mailbox?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig onmiddellijk toepasbare marketingtips in je mailbox.