5 tips voor ondernemende vrouwen om in 15 minuten helemaal ‘into business’ te zijn

ondernemende-dames_edited1

Ondernemende vrouwen herkennen dit vast en zeker: je huishouden is een puinhoop, je kinderen jengelen rond je oren, je moet ze trouwens nog naar school brengen, je koelkast is leeg dus ga je straks zeker nog boodschappen doen en … je hebt zo dadelijk die belangrijke business meeting. Je bent perfect voorbereid, toch op zakelijk vlak, maar een echte business lady moet zich in alle omstandigheden ook bewust zijn van haar uitstraling. Je wilt je klanten overtuigen op basis van je expertise en professionaliteit, maar je weet ook dat je slechts 1 kans krijgt voor een sterke eerste indruk. Niet? Deze 5 tips om snel je uitstraling op te krikken op cruciale momenten.

The quick make-up tools

De meeste vrouwen hebben een bonte verzameling van allerlei make-up, crèmes, lotions. Maar een niet te missen basis is de gekleurde bb-crème. Zeker als het vlug moet gaan, want deze kan alles tegelijk! Het dekt als een foundation, voedt als een dagcrème en beschermt je tegen de zon. Werk af met een beetje frisroze of abrikoos blush op je wangen, en je gezicht heeft meteen een gezonde uitstraling. Zorgvuldig wat mascara aanbrengen en je tovert zo een subtiele maar overtuigende blik. Misschien hou je wel van wat lipstick of lipgloss,  maar zorg er steeds voor dat je look overeenstemt met wie je echt bent.

Stijltang

Minuten lang je haar brushen is vermoeiend en om telkens naar de kapper te gaan daar heb je de tijd niet voor. Droog je haar terwijl je voorover gebogen staat en schud het terwijl los met je vingertoppen. Zo creëer je een natuurlijk volume. Met een goeie stijltang heb je in een mum van tijd sexy stijl haar, speelse krullen of hippe puntjes.

High heels

Je dresscode is essentieel voor een zakelijke uitstraling.  Want een eerste professionele indruk is nu eenmaal voor een heel groot gedeelte gebaseerd op uw non-verbale communicatie. Nog voor je een eerste zin hebt gezegd, vormt een zakelijk contact zich een idee over wie je bent. Een volledig normale menselijke reactie. We doen het toch allemaal?

Kies voor een outfit die bij je past. Durf te gaan voor kleur, dan onthouden je gesprekspartners je gemakkelijker. Kies voor kleuren die je een vitale, frisse en jongere uitstraling geven. Weet je niet welk kleurtype je bent? Doe jezelf snel een kleurenanalyse cadeau. Een investering die je levenslang opbrengt. Oké, helemaal tevreden over wat je in de spiegel ziet? Vergeet die high heels niet! Het hoeven helemaal geen stilettos of plateauzolen te zijn. Kies voor een hakje waar je je comfortabel in voelt. Kleine of een iets hogere hakjes maken je benen langer, corrigeren jouw houding en maken je vrouwelijker.

Accesoires

The finishing touch … accessoires! Toon je businesscontact dat je echt moeite hebt gedaan om er goed uit te zien tijdens de meeting. Hiermee geef je aan dat de klant belangrijk voor je is. Werk je uitstraling af met een leuk sjaaltje, grote oorbellen of een fancy uurwerk. Wedden dat je jezelf ook beter voelt?

Laat je ondersteunen

Vier tips hebben we nu al gehad. Ik had er je vijf beloofd. De belangrijkste spaar ik voor laatst. Je zag er fantastisch uit tijdens die business meeting, maar als je op kantoor komt, ligt alles nog daar! Stapels paperassen waar je dringend door moet, een reeks telefoontjes die je nog moet plegen, die mailing waar je dringend voor moet gaan schrijven, dozen folders die maar niet tot bij je doelgroep geraken, … Om er ‘into business’ uit te zien moet je de oorzaak van die rode kringen, die walletjes, die hoofdpijn en die slapeloosheid aanpakken. Laat je ontzorgen, laat je ondersteunen in je business en heb meer tijd voor rust, zelfzorg én voor zij die je lief hebt!

Contacteer AVG Marketing Support en laat me weten waarmee ik je kan ontzorgen!

Deel dit artikel

Deel dit artikel

Onze tips rechtstreeks in je mailbox?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig onmiddellijk toepasbare marketingtips in je mailbox.